Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Sexy Alexi


Σκέφτομαι αυτές τις μέρες να γράψω ένα σχόλιο για τα πολιτικά τεκταινόμενα, με έμφαση στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως κρίνω σκόπιμο να περιμένω λίγο.
Για την ώρα θα αναφερθώ μόνο στη χαριτωμένη ατάκα που απαντάται σε ένα άρθρο του πρακτορείου “Reuters” για τον sexy Αlexi, αυτόν τον «αντισυμβατικό» και «λαοπλάνο» πολιτευτή, με «το βλέμμα που σιγοκαίει» και με τις πολλές θαυμάστριες που του στέλνουν επιστολές στο facebook.  
Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στον  «προσεκτικό πολιτικό σχεδιασμό», που επικεντρώθηκε με συνέπεια σε έναν αντιπολιτευτικό λόγο καταγγελίας του μνημονίου και των πολιτικών σκληρής λιτότητας, ενόσο άλλα κόμματα χρεώνονταν την κυβερνητική φθορά.
Ωστόσο εδώ τελειώνουν τα καλά λόγια. Σε συγχορδία με πολλές άλλες αναλύσεις που έχουν γραφτεί αυτές τις μέρες για την Ελλάδα, στο νέο χαρισματικό πολιτικό καταλογίζεται ότι «έλκει τη χώρα σε μια βέβαιη κατάρρευση, χρησιμοποιώντας φρούδες υποσχέσεις για εύκολες λύσεις». Αυτά ας τα ακούσει ο γυναικείος πληθυσμός που υποκύπτει στην επικίνδυνη γοητεία του. Η δική μου εκτίμηση πάντως είναι ότι η καταστροφή, αν επέλθει, θα οφείλεται κυρίως σε κάποιους άλλους, λιγότερο σέξι  πολιτικούς άνδρες, που αν και αυτοαποκαλούνται υπεύθυνοι και ώριμοι δυσκολεύονται να συνεργαστούν και προτιμούν να καταγγείλουν έναν «άθλιο», τον οποίο, παρόλα αυτά, τον θέλουν για κυβερνητικό εταίρο.

Γιώργος Αιμ. Σκιάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: