Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ευχές για τη νέα χρονιά

Βρήκα στο διαδίκτυο τις ευχές του παλαίμαχου και συμπαθούς τροτσκιστή Σάββα Μιχαήλ, που είναι κατά κάποιον τρόπο μια cult φιγούρα του χώρου της άκρας αριστεράς. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, κάποιοι εξακολουθούν να ελπίζουν στην ουτοπία.

Γιώργος Αιμ. Σκιάνης 

"Κάποιοι προειδοποιούν, άλλοι μας τάζουν ή και απειλούν: «Η Νέα Χρονιά θα είναι μαύρη. Μόνον όσοι δεν βλέπουν προβλέπουν ότι μπορεί να είναι άσπρη». Κι όμως, η Νέα Χρονιά δεν θα είναι ούτε μαύρη ούτε άσπρη, θα είναι κόκκινη.
Το 2012 είναι η χρονιά της αναμέτρησης.
Το διακύβευμα δεν είναι το ένα ή το άλλο, είναι η ίδια η Ζωή δηλαδή τα πάντα. Οι Μνημονιοκράτορες της Ε.Ε., του ΔΝΤ, της όποιας αστικής κυβέρνησης μας στερούν τα πάντα, με άλλα λόγια τη Ζωή. Κι εμείς ζητούμε τη Ζωή δηλαδή τα πάντα.
Η καπιταλιστική κρίση μοιάζει με Λαβύρινθο. Ο Μπόρχες έγραφε πως όταν σε ένα λαβύρινθο βρεθείς σε αδιέξοδο από όλες τις πλευρές, μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, τότε η μόνη διέξοδος βρίσκεται προς τα πάνω. Την έξοδο αυτή ο Μαρξ, απηχώντας τον ποιητή της επανάστασης Μίλτον, την ονόμασε «έφοδο στον ουρανό». Ας ετοιμαστούμε για τούτη την έφοδο.
Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιος;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: