Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Τσάρος ή ΛΑΚΕΣ των αποικιοκρατών δανειστών μας.

Είμαι σίγουρος ότι με τον χαρακτηρισμό « Λακέ » θα αρχίσει πάλι η νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ να μου επιτίθεται για εριστικές δηλώσεις.
Ωστόσο , αγαπητοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ, η ψευδαίσθηση ότι θα σπάσετε το απόστημα που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της φαυλοκρατούμενης δεξιάς , αποδεικνύετε φενάκη.
Δυστυχώς, για εσάς, ο παροξυσμός των αγανακτισμένων Ελλήνων οι οποίοι έβρισκαν στο πρόσωπο του Κου Παπανδρέου μια λύση στα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματά τους, δεν κράτησε ούτε εννέα μήνες, αντικαταστάθηκε πάραυτα από ένα ΠΑΣΟΚ που διανύει μια περίοδο καλπάζουσας φθοράς, που το μόνο που θ’ αφήσει στην ιστορία , είναι ένα σωρό μαύρες κηλίδες.
Είναι ξεκάθαρο πλέον , ότι η συμπεριφορά του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία των πολιτών , δεν χαρακτηρίζεται από απλή παρεκτροπή των αξιών που μας ''φλομώσατε '' προεκλογικά , αλλά από μια αξεπέραστη μονοπωλιακή διάκριση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, αφού, η διαρκεί μονεταριστική διαχείριση που μας έχει επιβάλει, μας οδηγεί σε μια ‘‘ κορπορατιστική ’’ κηδεμονία.
Μια κηδεμονία που μας καθιστά επήλυδες ακόμα και μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.
Είναι πλέον βέβαιο , ότι με τις στοχευμένες κινήσεις σας , αφήσατε τη συμμορία των βαρβάρων να επιβάλλουν την ‘‘υποτίθεται’’ ευταξία στα οικονομικά μας, επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν , να αποφασίζουν και εν τέλει να επιβάλλουν, μια νεοκορποριστική τακτική υποβαθμίζοντας το ρόλο του κράτους ( τον οποίο προσωπικά αμφισβητώ ) και αδιαφορώντας για την συμμετοχική δημοκρατία .
Τι σόι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές όταν γίνονται εν απουσία της κοινωνίας των πολιτών, και τι σόι « Σοσιαλίστε κομπανία » είσαστε εσείς που εμπρόθετα μας οδηγείτε να απωλέσουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.
Καλά, δεν έχετε κανένα ίχνος ντροπής, υπογράψατε μια λεόντειο δανειακή σύμβαση που θα μας καταστήσει εσαεί υποτελείς των Ευρωπαικών μονοπωλίων και των διεθνών κέντρων λήψης αποφάσεων. Μια σύμβαση που θα επιτρέπει στους δανειστές μας να επιβάλουν την νομιμοφροσύνη ''μπουκάρωντας '' ( με τις γνωστές γκεσταπίτικες μεθόδους τους ) σε κάθε δημόσια υπηρεσία ψαχουλεύοντας ακόμα – ακόμα και απόρρητα εθνικά έγγραφα , εάν το κρίνουν αναγκαίο.
Μια δανειακή σύμβαση που διέπετε απ’ το αγγλοσαξονικό και όχι απ’ το κοινοτικό δίκαιο, παραχωρώντας άνεφ όρων κάθε ασυλία που δικαιούμαστε, προκειμένου απεμπολήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία και να τα προσφέρουμε στους αντισυμβαλλόμενούς μας . Και εν τέλει, μια σύμβαση που μας υποχρεώνει να καταβάλλουμε στο ακέραιο το σύνολο όλων των τόκων και των απροσδιόριστων εξόδων αυτής , ακόμα κι’ αν θελήσουμε να το εξοφλήσουμε γρηγορότερα.
Επειδή λοιπόν , Κύριοι του ΠΑΣΟΚ , το παρόν βαραίνει περισσότερο απ’ το παρελθόν , για ένα πράγμα να είστε σίγουροι, μπορεί με την αγελαία συμπεριφορά σας να μην λογοδοτείτε στη σημερινή κοινωνία, θα λογοδοτήσετε όμως σίγουρα απέναντι στην ιστορία.
Χαράλαμπος Κουκάκης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου Χαράλαμπε, ως γνήσιος εκπρόσωπος της νομενκλατούρας του ΠΑΣΟΚ σε βεβαιώ ότι δεν πρόκειται να σου επιτεθώ κατά κανένα τρόπο.
Το μόνο που θα κάνω είναι να σου προτείνω για καλοκαιρινό ανάγνωσμα "ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΙΠΟΤΑ", λυσιτελή πραγματεία περί της παραδοσιακής νεοελληνικής μηδενιστικής σκέψης, του Στέλιου Ράμφου.
Εκεί, υπό την κατανυκτική συγκατάνευση της καρδιακής προσευχής και υπό τον ρυθμικό θρόο της νηπτικής αναπνοής, ίσως ανακαλύψεις τον αίτιο και τον φταίχτη της σύγχρονης νεοελληνικής τραγωδίας.
Κι όταν τον ανακαλύψεις, σε προκαλώ να μην τον λυπηθείς...
(Χαλεπόν εαυτόν γνώναι...)
Κώστας Λ.

Άτακτος Λόγος είπε...

Αγαπητέ Χαράλαμπε,

Δεν ξέρω αν πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου ή όχι.
Κι ο λόγος είναι απλός.
Ανήκω σε αυτούς που τρομοκρατήθηκαν όταν άκουσα το Γ. Παπανδρέου στα μέσα Ιανουαρίου να δηλώνει σε διάγγελμά του ότι «η χώρα απώλεσε μέρος της εθνικής κυριαρχίας». Κατάλαβα ότι έλεγε ψέμματα. Ότι η χώρα είχε απωλέσει πλήρως την κυριαρχία της.
Είναι αλήθεια ότι το μνημόνιο δανεισμού της Ελλάδας από το ειδικό πακέτο συνιστά ένα πρωτοφανές πραξικόπημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και τούτο διότι, όπως σωστά επισημαίνεις, καταργείται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο υπέρ του αγγλοσαξωνικού. Όμως το πραξικόπημα αυτό δεν ήταν ελληνικό. Ήταν ένα ευρωπαϊκό πραξικόπημα, το οποίο ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ολοκληρώθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου για «οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ».
Η Ευρώπη είναι πλέον με τη βούλα η πρώτη στον κόσμο Δικτατορία του Κεφαλαίου. Τα νομιμοποιημένα από τον κυρίαρχο λαό θεσμικά όργανα (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εθνικά κοινοβούλια) στερούνται δικαιώματος απόφασης για την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ. Κι αυτό χωρίς κάποια νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη.
Είμαι πλέον της άποψης ότι η υπεράσπιση του κοινοβουλευτισμού περνάει υποχρεωτικά από τη στήριξη κομμάτων που αγωνίζονται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη ριζική αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, τη μεταφορά όλης της νομοθετικής εξουσίας από την Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον περιορισμό της Επιτροπής στις εκτελεστικές αρμοδιότητες,την αφαίρεση της νομισματικής πολιτικής από την Ευτρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την εκχώρησή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με δυο λόγια την μετατροπή της ΕΕ από ένωση κυρίαρχων Κρατών - που όμως εδώ και εικοσιπέντε χρόνια μεταφέρουν συνεχώς κομμάτια της κυριαρχίας τους στην Επιτροπή - σε Ομοσπονδιακό Κράτος. Με ενιαία οικονομική, φορολογική, εξωτερική και αμυντική πολιτική, που θα καθορίζεται από το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο.
Με αφορμή την ελληνική κρίση, δόθηκε στη Σοσιαλιστική Διεθνή και στο Ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό Κόμμα η ύστατη ευκαιρία να αποδείξουν ότι έχουν ένα άλλο όραμα για την Ευηρώπη. Απέτυχαν παταγωδώς. Και, δυστυχώς, δεν την πληρώνουμε μόνο εμείς. Την πληρώνει όλη η Ευρώπη.
Η σοσιαλδημοκρατία, όπως τη γνωρίσαμε τον εικοστό αιώνα, είναι κλινικά νεκρή. Υπάρχει σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού κοινωνικού κινήματος. Ενός κινήματος που θα συνδυάσει το κοινωνικό Κράτος και την προστασία του περιβάλλοντος με την ευελιξία που παρέχει η αυστηρά ελεγχόμενη από τα θεσμικά όργανα της κοινωνίας των πολιτών οικονομία της αγοράς.
Και το κίνημα αυτό οφείλει να αναπτυχτεί έξω και ενάντια στη Σοσιαλιστική Διεθνή και τα κόμματα - μέλη της.

Γιάννης Χρυσοβέργης