Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Εναλλακτικές πολιτικές. Αντίθεση στη βία

Το κείμενο μου το έστειλε ο Νίκος Χρυσόγελος με την παράκληση να το αναρτήσω. Το κάνω μετά χαράς.

Γιάννης Χρυσοβέργης

http://ecogreensnikoschryso.blogspot.com/2010/05/blog-post.html


Εναλλακτικές πολιτικές. Αντίθεση στη βία

Εναλλακτική πρόταση απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές.

Η σημερινή πρωτοφανής κινητοποίηση των πολιτών δείχνει ότι η κοινωνία έχει διαμορφώσει μια ξεκάθαρη άποψη: τα διάφορα πακέτα περιοριστικών πολιτικών που προωθούνται από την κυβέρνηση είναι άδικα και δεν θα έχουν αποτέλεσμα, δεν θα βγάλουν δηλαδή τη χώρα από τη βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, ενώ θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και θα αυξήσουν δραματικά τη φτώχεια και την ανεργία.

Στη δύσκολη συγκυρία, που φτάσαμε με ευθύνη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, δεν φτάνουν πια τα ΟΧΙ και τα ΔΕΝ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να απευθυνθούν σε δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας για να διαμορφωθεί από τα κάτω και με τη συμμετοχή των πολιτών μια εναλλακτική, δημοκρατική πολιτική πρόταση διεξόδου από την βαθιά οικονομική, δημοσιονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση που θα στηριχθεί στη μεταρρύθμιση της κοινωνίας, σε μια δίκαιη κατανομή των βαρών στις διάφορες κοινωνικές ομάδες, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, της σπατάλης και της φοροδιαφυγής, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Σταθερή αντίθεση στη βία από όπου και προέρχεται

Σήμερα, για άλλη μια φορά η βία, έδειξε το απεχθές πρόσωπό της. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Κανείς δεν δικαιούται να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές είτε σκόπιμα είτε από εγκληματική αδιαφορία για το αποτέλεσμα της δράσης του. Όλοι πρέπει να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους οικείους των 3 ανθρώπων που έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον εμπρησμό στην τράπεζα MARFIN της οδού Σταδίου. Οι πολίτες πρέπει να δείξουν ότι είναι αντίθετοι με τη βία ανεξάρτητα από τη δικαιολογία που χρησιμοποιείται για την άσκησή της.

Η χώρα χρειάζεται άμεσα και μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, δεν μπορεί να οδηγηθεί στο χάος και στην αποσύνθεση, ούτε στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τη γενικευμένη καταστολή.,

1 σχόλιο:

Άτακτος Λόγος είπε...

Νίκο ξέρω ότι είοναι υπερβολικό να ζητάω από ένα κόμμα που δεν εκπροσωπείται καν στη Βουλή, να έχει θέσεις ουσίας σε θέματα στα οποία κόμματα με 35 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας δεν έχουν.
Γνωρίζοντας όμως ότι το θέμα της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης στην κρίση σε απασχολεί σοβαρά θα ήθελα στο προσεχές μέλλον να φιλοξενήσουμε ένα κείμενό σου επ' αυτού.

Γιάννης Χρυσοβέργης

Υ.Γ. είσαι ο μόνος που θίγεις επί της ουσίας το ζήτημα της βίας.