Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Βαριές κουβέντες με ερεθίσματα για σκέψη

Στο μπλογκ http://pamkgyzi.blogspot.com είδα μια ανάρτηση και ένα σχετικό με αυτήν σχόλιο όπου διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι ο "Άτακτος Λόγος" χρησιμοποιεί ενίοτε προσβλητικές εκφράσεις εναντίον προσώπων και παρατάξεων, αναιρώντας έτσι το περιεχόμενο της διακήρυξης αρχών του. Παρακάτω αναρτώ τα δυο αυτά κείμενα τα οποία είναι, κατά τη γνώμη μου, ανασκευάσιμα, όμως εν πάση περιπτώσει αξίζει να τα σκεφτούμε λίγο, έστω και αν ενοχληθούμε από την ειρωνία και το σαρκασμό που αναδύεται μέσα απ'αυτά. Ο κριτικός λόγος απαιτεί, κοντά στα άλλα, και γερό στομάχι.

Γιώργος Αιμ. Σκιάνης

ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ

Στο μπλόγκ άτακτος λόγος κάποιος συντάκτης αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου γράφει μεταξύ των άλλων «Ειναι ξεκάθαρο πλέον , οτι η δόλια και κίβδηλη συμπεριφορά αυτού του μασκαρά, που είναι ολοφάνερο οτι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, καθιστά ένα εφιαλτικό μέλλον σ΄όλους μας, αφού η οικονομική αφαίμαξη - και όχι μόνο - που μας επιβάλει, θα μας οδηγήσει στα πρόθυρα της κοινωνικής παρακμής.»
Προφανώς μου είναι αδιάφορη η τοποθέτηση του συγκεκριμένου συντάκτη αλλά ο ίδιος λίγο παραπάνω έχει υπογράψει το εξής «Πρώτη προϋπόθεση συμμετοχής στο διάλογο είναι ο σεβασμός προς τον άλλο. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για ομάδες και ανθρώπους είναι απαράδεκτοι.»
( από την Wikipedia μασκαράς = ο ντυμένος για τις Απόκριες, ο απατεώνας )
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ :
Εμείς μπορούμε να βρίζουμε και να λοιδωρούμε όποιον μας γουστάρει αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανένα να κάνει το ίδιο για εμάς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ Η ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΕΙΣ ??

Απιφ

Ο Αέρα Πατέρα είπε

Δε μπορείς να είσαι συνεπής όταν βάζεις τέτοιους ασφυκτικούς περιορισμούς. Όταν υπάρχει σύγχυση μεταξύ προσωπικού και ομαδικού, δημόσιου και ιδιωτικού, αυτές είναι οι συνέπειες.Βέβαια υπάρχει και η λογική ότι δε βρίζουμε κομμουνιστές, αναρχικούς, οικολόγους και σοσιαλδημοκράτες, βρίζουμε εκτός του υπερτετραγώνου. Μπορεί...

2 σχόλια:

Άτακτος Λόγος είπε...

Αναπαράγω την απάντηση που ανάρτησα στο ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ.
"Στον ΑΤΑΚΤΟ ΛΟΓΟ, όταν κάποιος ξεφεύγει, είναι επώνυμος και ΚΡΙΝΕΤΑΙ για ό,τι γράφει και για ό,τι υποστηρίζει."
Πέραν αυτού η κριτική που ασκήθηκε, σε οργίλο ύφος, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δε στερείται βάσης.

γιάννης Χρυσοβέργης

Γιώργος Μ. Σκιάνης είπε...

Γιώργο δεν είναι θέμα στομαχιού, είναι θέμα αντίληψης. Και η κριτική του Αέρα Πατέρα που είναι η αφεντομουτσουνάρα μου είναι ξεκάθαρη, κομψή και κόσμια όπως είναι δήλον τοις πάσι εκτός...